Biefstuk Restaurant El Gaucho

Uiteten op je vrije avond, wie wilt dat nou niet? Lekker afschakelen onder het genot van goed gezelschap en lekker eten. Daarbij hoef je zelf niet in de keuken te staan en je zorgen te maken over de afwas. De drankjes worden voor je ingeschonken en het eten wordt naar je tafel gebracht. Ultiem genieten dus. Lekker romantisch diner met z’n tweeën of met een groep mensen een tafeltje reserveren bij een leuk biefstuk restaurant in Rotterdam. El Gaucho is een Argentijns biefstuk restaurant in Rotterdam, waar je verzekerd bent dat kwalitatieve gerechten en uitstekende service hoog in het vaandel staat. El Gaucho serveert de beste biefstuk in Rotterdam.

The perfect
Blend

Soorten biefstuk

Rundvlees is een bron van energie, vitaminen en bouwstenen voor je lichaam. Vitamine B12 is een vitamine die bijvoorbeeld alleen in vlees voorkomt. Biefstuk is een ontzettend populair vleessoort, maar wordt wel ervaren als een prijzig stuk vlees. De prijs wordt bepaald aan de hand van de kwaliteit. Dat kan bijvoorbeeld liggen aan welk deel van de rund het vlees afkomstig is, de leeftijd en kwaliteit van het leven van de rund of het ras. Bij El Gaucho wordt alleen maar de lekkerste biefstuk in Rotterdam bereid. Er is keuze uit een stuk biefstuk van 225, 300, 350, 400 of 500 gram vlees.

Rib-eye

Een van de stukken vlees die bij biefstuk restaurant Rotterdam, El Gaucho, aangeboden wordt is rib-eye. Dit is stuk vlees zit aan de voorkant van de rug van de rund. Het stuk vlees zit vast aan de lende. Dit soort vlees wordt ervaren als een zacht stuk vlees. De rund is namelijk aan de voorkant minder  gespierd, waardoor het vlees dus ook malser is. Typerend voor een rib-eye is dat het vlees wat vetter, malser en ontzettend smaakvol is.

Ossenhaas

Een ander soort biefstuk dat op de menukaart staat bij El Gaucho, is Ossenhaas. Dit stuk vlees zit in de rug van de rund. Net zoals bij de rib-eye is dit ook een malser stuk vlees, omdat in dit gedeelte vrijwel geen vet of bindweefsel te vinden is.
Doordat ossenhaas geen zenen bevat, is het een geschikt stuk vlees om er een mooie ronde biefstuk van te snijden. Een ossenhaas in zijn geheel bereiden, resulteert vaak in het bewaren van de malsheid in het vlees. Daarnaast is het ook gebruikelijk dat het stuk vlees wordt gemarineerd en daarna bereid.
Nederlanders zijn fanatieke ossenhaas-eters, omdat het vlees ontzettend mals en mager is. Andere landen vinden de ossenhaas een stuk minder interessant, omdat ossenhaas over het algemeen minder marmering bevat. De spier is niet actief, waardoor de smaak minder sterk is. De ossenhaas wordt in eerste instantie gewaardeerd voor de malsheid en niet voor de smaak.

Entrecote

Entrecote kan natuurlijk niet achterblijven bij een biefstuk restaurant in Rotterdam.
Entrecote is te vinden in de dunne lende van de rund. Dit is een lange eenvormige spier met een beetje vetmarmering en een dun randje vet. Uit een entrecote kunnen vaak gelijke steaks uit gesneden worden, door de vorm van het vlees. Het randje vet is een belangrijk aspect in deze biefstuk, omdat er meer smaak vrijkomt bij het bakken. Dit stuk staat bekend als een lekker stuk mals vlees. Entrecote is een steviger stuk vlees dan de ossenhaas, met een fijne structuur en een heerlijke smaak.

T-Bone steak

Als laatste wordt ook de T-Bone steak geserveerd bij El Gaucho in Rotterdam. De T-Bone steak is afkomstig uit de dunne lende en is een dik gesneden stuk vlees. Het vlees heeft een T-vorm, vandaar de naam T-Bone. Deze biefstuk is uit de dunne lende en de ossenhaas gesneden. Hierbij wordt het bot ook mee gesneden/gezaagd. Voor de vleeshebber is dit een enorm lekkere biefstuk die je kan eten in Rotterdam.

Mocht je nu ontzettend nieuwsgierig geworden zijn naar onze gerechten. Neem dan een kijkje op onze website. Reserveren is telefonisch en via onze website mogelijk. Wij kijken er enorm naar uit om u en uw gezelschap te ontvangen bij El Gaucho in Rotterdam.

biefstuk restaurant Rotterdam
Vriendelijk personeel, geweldige kwaliteit eten, leuke muziek! Verschillende soorten steak in gewenst gewicht, lekkere voorgerechten en nagerechten en alles ziet, ruikt en proeft naar meer! Goede prijzen voor de kwaliteit die zij leveren! Zeker de moeite waard om heen te gaan!
Joëlle vh
Wanneer we in Rotterdam zijn mag dit restaurant niet ontbreken. De allerbeste steak die ik ooit gegeten heb was hier. Als we weer mogen komen we weer snel bij jullie eten.
Expect2Change
Vanavond hier samen gegeten en het eten was uitstekend evenals het personeel en de sfeer! Voor herhaling vatbaar!
Klaas
Het beste vlees van Rotterdam en super vriendelijk personeel. Altijd onze go-to!
Michelle Tamara
Heerlijk eten, vlotte en vriendelijke bediening.
Plaats goed bereikbaar met de auto en vlak bij een parkeergarage.
Echt aan te bevelen😀
Nel Rijken
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.