Home | Bife de lomo
De Argentijnse keuken staat wereldwijd bekend om haar overheerlijke vleesgerechten. Per inwoner wordt er in Argentinië het meeste rood vlees ter wereld geconsumeerd. Met name rundvlees is het hoofdbestanddeel van een hoop Argentijnse gerechten. Het vlees dat wordt gebruikt door de Argentijnen staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Zo is ossenhaas erg populair, ook wel bife de lomo genoemd.
De meeste Argentijnse gerechten worden geserveerd met een goed stuk vlees. Het vlees dat wordt geserveerd bij Argentijnse gerechten is van uitstekende kwaliteit. Argentijnen eten het liefst bij feesten en andere speciale gelegenheden een goed stuk gegrild vlees (asado) met familie of vrienden. Het stuk vlees wordt bereid op een Argentijnse barbecue (parrilla). Tijdens deze feesten of gelegenheden draait het vooral om het eten van een goed stuk vlees.
Wereldwijd staat Argentinië bekend om haar rundvlees van hoge kwaliteit, maar er is meer dan alleen rundvlees te vinden in Argentinië. Hoewel het rundvlees vaak de menukaart zal domineren is er naast rundvlees nog veel meer te krijgen. Er zijn ook vleesgerechten te verkrijgen met ander vlees. Voorbeelden van deze Argentijnse gerechten zijn: beef de lomo (ossenhaas) en beef de chorizo (entrecote).
Ook zijn er in Argentinië een hoop visgerechten verkrijgbaar van hoge kwaliteit. Echter zijn visgerechten in Argentinië een stuk duurder, dan vleesgerechten. Een groot deel van de vis dat in Argentijnse gerechten wordt verwerkt, wordt geïmporteerd uit andere landen. Dit komt doordat de riviervis in het midden en noorden van Argentinië niet zo lekker is als bijvoorbeeld de vis uit de zee bij Patagonië.
Tot slot hoort er natuurlijk een Argentijns wijntje bij deze gerechten. De Argentijnse wijn is afkomstig van de ruim 150.000 hectare aan wijngaarden in Argentinië. Hierdoor is Argentinië verreweg de grootste wijn producent buiten Europa. De ligging van de wijngaarden onder aan de voet van het Andesgebergte is zeer geschikt om wijn te produceren van topkwaliteit. Het klimaat en de bodem zorgen voor de goede smaak van de wijn. Er gaat niks boven een heerlijke beef de lomo met een Argentijns Malbec wijntje!
Bife de lomo (ook wel beef de lomo) is de Spaanse benaming voor ossenhaas. De ossenhaas wordt door onze chefs op de gril bereid. Dit wordt op een zorgvuldige manier gedaan, zo blijft het vlees lekker mals. Beef de lomo is in ons steakhouse in Rotterdam verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden, zo heeft u de keuze uit 225, 300, 400 of 500 gram.
Dit gerecht wordt net als al onze andere gerechten geserveerd met een salade, frietjes, een gepofte aardappel of aardappelblokjes.
Onze menukaart is gericht op de Argentijnse keuken. Het grootste gedeelte van ons aanbod bestaat dan ook uit diverse steaks. Denk hierbij aan ossenhaasfilet (beef de lomo), entrecote, cuadril (kogelbiefstuk), ribeye en nog veel meer. Doordat u zelf het gewicht van uw steak kunt bepalen, zult u nooit te veel of te weinig eten. Mocht u dus veel honger hebben kunt u kiezen voor een steak van groter formaat.
Steaks zijn onze specialiteit, maar we hebben nog meer heerlijke gerechten op onze menukaart staan. Zo kunt u bij ons ook verschillende visgerechten en fajita’s krijgen. De fajita’s van El Gaucho zijn te krijgen met kip of biefstuk, geserveerd met een wrap met ui en paprika. Bij al onze hoofdgerechten krijgt u een salade erbij en frietjes, een gepofte aardappel of aardappelblokjes. Zo heeft u met de salade en het aardappelgerecht een compleet hoofdgerecht.
Naast onze hoofdgerechten, hebben we bij El Gaucho ook een ruime keuze aan bijgerechten. Zo kunt u verschillende soorten gegrilde groentes, maar ook rijst en salades bestellen. Ook kunt u extra frietjes bestellen wanneer u dit wenst. Door onze brede menukaart met vlees- en visgerechten, zult u altijd wel iets vinden dat u lekker vindt.
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.